Duurzame en groene Hosting

Hosting met een knipoog naar onze planeet

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Hoe wij ons inzetten voor een beter milieu

Bij vBoxx streven we ernaar een bedrijf op te bouwen dat maatschappelijk verantwoord en milieubewust is. We weten hoe belangrijk maatschappelijk verantwoord ondernemen is en we houden voortdurend rekening met de impact van ons bedrijf op de maatschappij en het milieu.

Wij werken alleen met leveranciers die dezelfde duurzame waarden delen. Daarbij vervangen we de hardware in onze datacenters vaak door efficiëntere apparatuur en digitaliseren wij direct waar dat mogelijk is.

Alle wegwerpbare hardware is hergebruikt of gerecycled in overeenstemming met de Nederlandse wetgeving.


Duurzame Partners
Groene infrastructuur
Papierloze procedures
vBoxx host zijn gegevens in duurzame datacenters en biedt alle klanten groene hosting

Groene Datacentra

Groene hosting en duurzame zakelijke praktijken worden altijd meegenomen in ons beslissingsproces. Hardwareoptimalisatie en het gebruik van hernieuwbare energie zijn slechts een onderdeel van dit proces. Bij elke stap van ons productieproces streven we naar maximale duurzaamheid, van hardware tot papier en elektriciteit.

 • 100% Groene Energie
 • Geoptimaliseerde IT-infrastructuur
 • Lage PUE Scores
 • Gebouwbeheersysteem
green energy is at the core of our hosting services
100% Groene Energie

Uw gegevens worden gehost bij Evoswitch-faciliteiten. Evoswitch is het eerste CO2-neutrale datacenter in Nederland

Een combinatie van windenergie, waterkracht en biomassa leveren de energie die nodig is om onze servers en uw gegevens te hosten.

we evalueren ons IT-infrastructuur voortdurend opnieuw om het efficiënt en betrouwbaar te houden
Geoptimaliseerde IT-infrastructuur

Een geoptimaliseerde IT-infrastructuur is essentieel om de impact op het milieu op lange termijn te minimaliseren. We evalueren ons infrastructuurontwerp voortdurend opnieuw om ervoor te zorgen dat het efficiënt en betrouwbaar blijft.

 • Hardware herzien om efficiëntie te garanderen
 • Serverbediening strak geregeld
 • Besparen hiermee 60% tot 80% energieverbruik
vboxx lage PUE levels
Lage PUE Scores

Power Usage Effectiveness: de verhouding van het totale energieverbruik door een faciliteit tot de geleverde energie aan onze apparatuur.

Het handhaven van lage PUE-niveaus is erg belangrijk om de milieu-impact van onze hostingfaciliteiten zo laag mogelijk te houden. Daarbij verlagen wij hiermee de kosten door ons te richten op een laag energieverbruik.

Management system vboxx
Gebouwbeheersysteem

Building Management Systems (BMS, oftewel: een gebouwbeheersysteem) helpt bij het optimaliseren van het energieverbruik van ons datacenter. Sommige van de geïmplementeerde maatregelen omvatten:

 • Geavanceerd datavloermanagement
 • Verlichting gekoppeld aan bewegingssensoren
 • Systemen die het stroomverbruik monitoren en minimaliseren
vBoxx maakt deel uit van de climate neutral groep
Climate Neutral Group

vBoxx werkt nauw samen met ons datacenter Evoswitch, hun ultramoderne faciliteiten zorgen ervoor dat we betrouwbare en duurzame hosting kunnen blijven aanbieden.

Een belangrijke factor in onze duurzame bedrijfsstrategie is de structuur van onze hosting. Met andere woorden, we werken niet met individuele servers, maar centraliseren onze opslag (clusterhosting).


Een groene voetafdruk:
 • Uw gegevens worden gehost in een klimaatneutraal datacenter, waar uitsluitend groene energie wordt gebruikt. Dankzij een zeer geavanceerde koelsysteem is slechts de helft van de energie van een typisch datacenter nodig.
 • We kopen de laag energieverbruikservers van Dell. Alle vBoxx-servers worden op deze voorwaarde geselecteerd en geleverd.
 • We spannen ons actief in om de uitstoot van bedrijfsauto's te beheersen, het gebruik van kantoorpapier te minimaliseren en ons groene hostingbeleid over te brengen op alle werknemers.


ISO 9001
ISO 27001
ISO 14001
Green Fan Program

Het Green Fan-programma is een samenwerking van verschillende IT-bedrijven die een bijdrage aan het milieu willen leveren. Samen met partners en eindgebruikers zorgt EvoSwitch ervoor dat alle applicaties op een efficiënte en milieuvriendelijke manier beschikbaar zijn.

Door constante innovatie heeft EvoSwitch het Green Fan-programma ontwikkeld. vBoxx is ook lid van dit programma en we zijn trots om samen te werken met EvoSwitch en een positieve bijdrage te leveren aan een beter milieu.

green fan program logo