Groen bij vBoxx

vBoxx staat garant voor ‘groene hosting’ en duurzame bedrijfsvoering. CO2-compensatie en groene stroom zijn daar slechts een onderdeel van. Wij streven in elke stap van ons productieproces naar maximale duurzaamheid, van hardware en papier tot stroom.

Maatschappelijk verantwoord

Steeds meer bedrijven zien de noodzaak en voordelen van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat betekent dat zij rekening houden met de effecten van hun bedrijfsvoering op mens, milieu en maatschappij. Voor ieder bedrijf ligt de focus van maatschappelijk verantwoord ondernemen ergens anders. vBoxx richt zich voornamelijk op klimaatneutrale bedrijfsvoering, hieronder leest u daar meer over.

Klimaat neutraal

vBoxx is gevestigd in twee co-locaties; het klimaatneutrale datacentrum Easynet, waarbinnen alle energie groen wordt ingekocht. Dankzij een zeer geavanceerd koelsysteem is maar de helft van de energie nodig vergeleken met een traditioneel datacenter.
Daarnaast zijn we sinds januari 2013 in het het nieuwste en groenste datacentrum van Nederland gevestigd, DCG Delft. Dit datacentrum loopt ver voor wat betreft innovatie, efficiëntie en duurzaamheid.

Belangrijke schakel in onze duurzame bedrijfsvoering is de structuur van onze hosting; geoptimaliseerd voor minimaal energieverbruik. Concreet: we werken niet met losse servers, maar we centraliseren de opslag (clusterhosting).

 

Groene voetafdrukken

Om onze woorden over het duurzame karakter van vBoxx kracht bij te zetten, hier ter illustratie drie van onze groene voetafdrukken:

– vBoxx is gevestigd in een klimaatneutraal datacentrum Easynet,  waarbinnen alle energie groen wordt ingekocht. Dankzij een zeer geavanceerd koelsysteem is maar de helft van de energie nodig vergeleken met een traditioneel datacenter.
– Wij werken samen met Dell. Dit bedrijf kan een vBoxx-server leveren met zeer laag stroomverbruik. Alle vBoxx-servers worden op deze voorwaarde geselecteerd en geleverd.
– Via Climate Neutral Group compenseren wij de uitstoot van auto’s, maar ook kantoorpapier, drukwerk en overig stroomverbruik.

Green Fan

EvoSwitch is één van onze datacentra.

Door middel van voortdurende innovatie is EvoSwitch het Green Fan programma gestart. vBoxx is ook lid van dit programma en we zijn er trots op om samen met EvoSwitch een positieve bijdrage te kunnen leveren aan een beter milieu.

Het Green Fan programma is een collectief van IT-bedrijven die een essentiële bijdrage willen leveren aan het milieu. Samen met de partners en eindgebruikers zorgt EvoSwitch ervoor dat alle applicaties op een efficiënte en milieuvriendelijke manier beschikbaar worden gemaakt.

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk onze andere diensten of neem contact met ons op en wij leveren u advies op maat.